Dedikasi istimewa untuk permata hati kami...

Wednesday, May 25, 2011

Faiq Dah 3 bulan!

Sedar tak sedar Faiq dah masuk 3 bulan pada 22 Mei yg lepas. Kejap je rasa masa berlalu... Daripada sekecik badan sampai la ni dah berketul-ketul lengan dia...ooohhh ni yang buat ummi geremm...

Semalam bawak Faiq pergi cucuk kat klinik... Ni first time bawak Faiq ke klinik Senai, sebelum ni masa pantang hari tu bawak ke klinik Meru, Klang aje...Masa nak pergi Faiq sedap lena di pangkuan, bila dah sampai klinik dia terjaga. Tersengih-sengih dia siap nak ajak ummi borak masa tengah tunggu turn tu... Dah 15 minit berlalu, mulalah dia merengek-rengek tahap gear 1... rimas kot agaknya (klinik takdak aircond) plus nak tido balik...lama-kelamaan daripada rengekan terus jadi jeritan sampai satu klinik dengar suara dia... mak oiii...ummi dan abi malu betul dibuatnya...semua orang dok pandang-pandang...

Oleh sebab Faiq tak leh nak kontrol jeritan dia, nurse pun tanya berapa no. giliran... 1025 jawab ummi. Terus dia panggil masuk bilik timbang. Timbang-timbang berat naik ke 5.95kg. Dalam bilik timbang tu si Faiq yang bijak terus diam... syok la tu bilik tu sejuk beraircond... Nurse siap cakap lagi, ooo apasal diam, saje ye nak giliran cepat... Lepas timbang, keluar balik...kena tunggu dalam 10 minit untuk cucuk... sekali lagi Faiq merengek...Terpaksalah ummi bangun berdiri dan  bawak dia jalan-jalan.

Masa cucuk nangis lagi...tapi sekejap aje...keluar dari bilik cucuk terus diam... Dalam perjalanan balik terlelap dia dalam pangkuan ummi.... Kesian Faiq... bulan depan nak cek up lagi jangan jerit-jerit lagi tau sayang....huhuhu...


No comments:

Post a Comment

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...